Een project met tempo

In de zomer heb ik een super luchtig zomerjurkje voor Hannah gemaakt. Dat patroon zat in een pakketje met drie patronen. Patroon C heb ik dus al gemaakt. Nu heb ik gekozen kerstjurk dreumes naaienvoor patroon B, omdat die qua model wat geschikter is voor de wat koudere periode van het jaar. Zoals ik in de aanvulling onderaan in mijn boxkleed-blog aangeef, is het de bedoeling dat hij met kerst 2018 af is. Dat is eigenlijk een idee van Maikel. Op 17 november hebben we Willem zijn nieuwe huis bewonderd in Barneveld, en meteen een bezoekje aan Karteris gebracht. Bij het stofje dat we uiteindelijk samen uitkozen, merkte hij op: “Leuk voor kerst!”. Dus. De deadline was gesteld.

Het naaien van de kerstjurk

Aangezien ik nogal wat andere dingen heb lopen in deze tijd van het jaar, is dat best een uitdaging geworden. Het naaiproject zelf is gelukkig niet zo moeilijk en ook niet zo omvangrijk. Omdat het eerdere jurkje zo goed te doen was, heb kerstjurk naaienik nu ook een stuk meer moed om af en toe flink meters te maken en dingen ‘gewoon te dóen‘. Ook is het zeer bevorderlijk dat we inmiddels een hobbykamer op zolder hebben, waar de naaispullen na elke sessie lekker kunnen blijven liggen. Er staat ook een campingbedje waar Hannah graag in speelt terwijl ik aan het hobbyen ben. Dat gaat dus heel mooi samen!

Hieronder volgen een paar foto’s die ik tijdens het project genomen heb.
kerstjurk dreumes naaien

Patroon tekenen

kerstjurk dreumes naaien

Even kijken of het rijgen goed gegaan is

kerstjurk dreumes naaien

Met de ruches bezig; het bovenstukje is hier al klaar (maar dat ging ook echt héél vlot!)

kerstjurk dreumes naaien

Rimpelelastiek gebruiken; dat snap ik nu eindelijk ook…

kerstjurk dreumes naaien

Hier moet alleen het bovenstukje nog aan de rok gemaakt worden

Het resultaat

Zodra de jurk af is, ren ik naar beneden om hem aan Maikel en Hannah te laten zien. We hebben Hannah snel in het jurkje gehesen, en hij zit redelijk goed! Het bovenlijfje is aan de ruime kant, maar dat betekent alleen maar dat ze er nog een mooi poosje in past. Het lusje voor de knoop blijkt ook nog iets te los te zitten, dat naai ik dus nog wat strakker vast.
Ook blijven er heus nog wel wat schoonheidsfoutjes in zitten. Van een afstandje vallen die gelukkig niet op.

kerstjurk dreumes naaien
kerstjurk dreumes naaien

Deadline gehaald! En nu maar hopen dat ze er morgen niet al bij het ontbijt een zaakje van maakt met eten 😜

Andere creatieve blogs

Voor andere naaiprojecten en creatieve uitspattingen van Rieneke kun je even kijken in de categorie ‘Creatief’.