Whatsnep, veel mensen kennen het wel: de korte filmpjes met woordgrapjes op YouTube. We kunnen er samen vaak smakelijk om lachen. Al zijn er in deze categorie ook wel eens uitingen van barbaarsheid waar we minder vrolijk van worden.

Hoe het ook zij, wij bedachten er ook eentje met onze grasparkiet Bumper – die tam is – in de hoofdrol. Degenen die wel eens bij ons over de vloer komen, zullen het decor (onze keuken, kraan, vensterbank, Rienekes hand) én de hoofdpersoon (Bumper Vlaanderen) herkennen. Vergeet niet het geluid aan te zetten: dat is essentieel om de Whatsnep grap van de video te snappen.

Leuke aanvulling: als we dit filmpje (met geluid) afspelen, dan reageert Bumper er heel erg op. Hij hoort zichzelf fluiten in de eerste seconde, en dan voelt hij zich geroepen om dat nog eens luidkeels te herhalen. Bumper heeft al lang een maatje (de grasparkiet Pistache uit een asiel; in de video hoor je Pistache op de achtergrond ook kwetteren), maar toch reageert Bumper hier heel sterk op zijn eigen ge-*TWIET*. Misschien toch een soort stemherkenning?