Apple Mail werkt over het algemeen geweldig. Toch heb ik zelf een nadeel ondervonden, namelijk dat wanneer je een afbeelding als bijlage toe wilt voegen, Apple Mail deze invoegt als voorvertoning. Dit kan als irritant worden ervaren. Niet alleen door de afzender maar bovenal voor de ontvanger.

Nog irritanter is het voor ontvangers die werken met een mailclient onder Windows (bijv. Outlook of Windows Mail). Zij zien de afbeelding zeer klein en dit is dan ook vaak onleesbaar (zie onder). In Apple Mail ziet een standaard bericht met een afbeelding als bijlage (voorvertoning) er als volgt uit:

 
Er is een oplossing voor dit ‘probleem’, maar helaas niet eenvoudig in een menu. Hiervoor zal de terminal gebruikt moeten worden. Sluit Mail af. Ga vervolgens naar Programma’s -> Hulpprogramma’s -> Terminal. Typ daar het volgende commando in en druk op enter:

defaults write com.apple.mail DisableInlineAttachmentViewing -bool true

Sluit de terminal af, start Mail opnieuw op en klik vervolgens op ‘Maak een nieuw bericht aan’. Voeg een afbeelding als bijlage toe en als het goed is zou de gekozen afbeelding, net zoals in onderstaand voorbeeld, als fysiek bestand in de mail moeten komen te staan in plaats van in voorvertoning.

Met deze aanpassing weet je zeker dat ontvangers die Windows draaien de bijlage goed kunnen openen en lezen. Mocht het nodig zijn om deze instelling ongedaan te maken dan kan deze weer terug worden gezet (dus met voorvertoning in Mail). Dit gaat op dezelfde wijze. Middels de terminal dient dan het onderstaande commando te worden gegeven:

defaults write com.apple.mail DisableInlineAttachmentViewing -bool false

Dit alles is gedaan op macOS Sierra (10.12) maar is compatible vanaf OS X Yosemite (10.10).